Jedem cesto i manje, ali opet me muci. A sad mi se trazi pizza i nemogu dobiti mira ako ne napravim pizzu i najedem se sad. Asap. Haha. Joj, nije dobro za kilaze, ali koja trudnoca je. Nekad samo moras jesti nesto.. a nekad nemogu nista pojesti.
Sta bi radila za burek is Sarajeva...uff, a ovo ljeto necu ici u bosnu na raspust posto cu biti trudna, i moramo spremati stan za nas i za bebu. Znaci tek ljeto 2015 mogu ici u svoju BiH. Zivim u Norveskoj ako nisam sponenula to prije.. hehe.
Anyway! Evo recept
Velika pizza
Tijesto:
50 grama suhe germe
9 dl brasna
3 dl mlake vode
3 velike kasike ulja
malo oregino i bosiljak, bijeli luk u prahu
Sos:
50 gram paradajz pire
240gram sjeckani paradajz u sosu
3 ceha sitno sjeckanog bijelog luka
so, pepper, secer
Topping
3/4 sjeckana paprika
1 sjecani crveni luk
325 grama sjeckane sunke
115 grama sampinjona u konzervi
dovoljno izrendanog bijelog sira
1. Tijesto: Izmjesaj prvo suho pa onda dodaj mokro. Stavi da raste dok pripremas sos i topping.
2. Sos: Ugrij ulje u serpi i dodaj bijeli luk par sekundi, mjesaj dobro i dodaj ostalo, so, pepper i malo secera po ukusom. Sosa bude puno, pa se moze zamrznuti.
3. Ja ne razvijam tijesto nego ga fino samo zgnjecim po velikoj tepsiji dok ne pokrije sve. Onda ide sos, pa luk i paprika, dodaj sunke i sampinjone.
4. Ja sam opet malo solila i dodala oregano. Na kraju ide sir. Neko voli sir pa onda sav drugi topping ali ja volim sir na kraju.
5. Oko 15min na 225 stepeni u sredini.
Ja volim napraviti dressing sa vrhnjom, bijelim lukom i malo so i bibera |
PS: ovo je puno luka, ali mi ga ovdje volimo ;)
No comments:
Post a Comment